Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Πως αλλαζει η ιστορια μετα τις Αμερικανικες Εκλογες 2016?

Η αληθεια δεν ειναι η ιδια για ολους ιδιαιτερα οταν μας αφορα, ειτε αμεσα ειτε εμμεσα. Αναλογως, θα την αποδεχθουμε-ερμηνευσουμε μεσα απ το δικο μας πρισμα. Γιατι τα λεω αυτα? Συνηθως, οποιος κανει χρηση της αληθειας γινεται στοχος & δεχεται εντασεις. Σημερα ακουγα στην #ΕΡΤ την κ. Ευα Μπουρα, EUROPE, να κανει λογο για το ποσο αναστατωθηκε ολος ο πλανητης και οι ξενοι ηγετες, με την νομιμη επικρατηση του νεου Προεδρου των ΗΠΑ, Donald Trump.
Προφανως, οι υψηλες αμοιβες, δεν την βοηθησαν να ενημερωθει για το πως λειτουργει η πολιτικη, τουλαχιστον εκτος Ελλαδας. Βεβαιως υπαρχουν προτιμησεις, δημοσκοπησεις (θα επανελθω), εκτιμησεις, κ.α. Ομως, οι σοβαροι πολιτικοι δεν "Εβαλαν ολα τα αυγα τους σ'ενα καλαθι"[sic], κ. Μπουρα. Μαλλον ειχαν προετοιμασει προ-πολλου την εκδοχη της ανατροπης. (Βλ. FBI, WIKILEAKS, DNC)
Ξεκινω απο τους δημοσκοπους γιατι τελευταια βλεπουμε ποσο λανθασμενες ειναι οι προβλεψεις τους. (Σημ. Σε οτι αφορα το Brexit, δεν θα επεκταθω γιατι πιστευω πως εμπλεκονται και γραφεια στοιχηματων. Εκει, δεν εχω εμπειρια/γνωσεις/αποψη.) Αν τωρα συμβαινουν τα ιδια στις ΗΠΑ & Ελλαδα, τοτε οι σκεψεις μου θα ειναι ημιτελεις.
-Στις ΗΠΑ οι δημοσκοποι, εκαναν μια αυθερετη ταυτιση. Εκριναν, (χωρις να επιβεβαιωσουν) πως η λευκη λαικη ταξη, οι ανθρωποι της φτωχιας και μειωμενου μορφωτικου επιπεδου, θα επελεγαν το Δημοκρατικο κομμα, (μια ομπρελα κινηματων απο το κεντρο ως την Αριστερα των ΗΠΑ) με την Hillary Clinton. Αυτο το σφαλμα το διαπραττουν πολλες χωρες, γιατι δεν κατανοουν τις βασικες αναγκες επιβιωσης.
Η εργατικη ταξη στρεφεται και ψηφιζει συντηρητικα, γιατι εχει αναγκη να νοιωσει ασφαλεια, να δει καποια ταξη, και να πιστεψει ξανα σε μια πατριδα με περιφανεια. Κουραστηκε να μην τα βγαζει περα, ακουγοντας συνεχεια για πως θα νομοθετησουν και να βελτιωσουν τις ζωες των #LGBT Ελληνιστι: #ΛΟΑΤ, για τα "ηθικα πλεονεκτηματα της Αριστερας" ( παντα σε σχεση με τους Συντηρητικους), και για συνεχομενη αυξηση του κρατους. Οι σχεσεις των Αμερικανων με το κρατος, ειναι ομοιες με τα ενηλικα παιδια με τους γονεις. Θελουν να εχουν τυπικες σχεσεις με τους γονεις & οχι να εξαρτωνται απ'αυτους. Επιπλεον, προσπαθησαν να παρουσιασουν εναν ζαμπλουτο, πασιγνωστο αντρα με τρεις γαμους, ως ΒΙΑΣΤΗ-ΣΕΞΙΣΤΗ, καθως ενοιωθαν πως ηταν πολυ κοντα (δημοσκοπικα? Ας προσεχαν) και χρησιμοποιησαν οτι ποιο χυδαιο, που ομως τους εσκασε στη μουρη. Με τοσα λεφτα, αυτος ο ανθρωπος προσεχει πως λεει "καλημερα" χωρις να παρερμηνευθει! (Πολλα τα αρπακτικα)
-Οι υποστηρικτες του Sanders, δεν πειστικαν να στηριξουν την Clinton, αρχικα, γιατι δεν σεβαστηκε τον Sanders και να του προσφερει μια θεση για την βοηθεια του. Βεβαια με τα σκανδαλα της καμπανιας, την μισθωση ψευδων καταγγελιων απεναντι στον Trump, του FBI & των email, αρκετοι προτιμησαν την αποχη.
-Παντα οι υποστηρικτες των Δημοκρατικων, θεωρητικα ηταν ανθρωποι της τεχνης, των γραμματων, οι ελιτ. Ομως, που ειναι η ανωτερη μορφωση στις χυδαιες προκλησεις των #PussyRiot, ποιο ειναι το πολιτικο μηνυμα της Madonna που εστειλε σε χιλιαδες με την φραση "Ψηφιστε την Hillary και θα σας παρω μια πιπα- Vote for Hillary and I'll give you a blowjob" [sic], ποια συμφεροντα εξυπηρετει η Miley Cirrus, Kate Perry, & το Hollywood με τη μουσικη βιομηχανια? Αυτες που ουτε το γυμνασιο δεν τελειωσαν...Απο φραγκα ομως, no problem!
Τοση προσπαθεια για να συντηρισουν το κατεστημενο οι προοδευτικοι? Γιατι αραγε? Μηπως γιατι ο Bill Clinton καταργησε τον νομο Glass-Steagall, ανοιγοντας διαπλατα σε οικονομικα σκανδαλα με ανεξελεγτους δανεισμους, CDO, & το κραχ του 2008?
-Υπαρχουν σοβαρα προβληματα μετεκλογικα, οπως το πρωτοφανες για τις ΗΠΑ #NotMyPresident, καθως ΠΟΤΕ στην ιστορια, υπηρξε αρνηση αποδοχης του νικητη απ'την αντιπαλη πλευρα. Η #HillaryClinton απιδεχτηκε την ηττα δημοσια, οπως εκανε και ο #BarrackObama. Ομως, πρεπει τοσο το #DNC, η Clinton, και ο Obama, να ζητησουν την αμεση παυση των διαδηλωσεων. Αλλοιως, το επομενο θυμα απο αστυνομικα πυρα, αν ειναι μαυρος η μειονοτητα, θα διαλυσει τα παντα. Ιστορικα, η τελευταια φορα μεγαλων διαταραχων ηταν το 1860, επι Λινκολν, που οδηγησε σε εμφυλιο.
-Πρεπει δε, να παραδεχθει ολος ο κοσμος οτι ο Trump ειναι επιτυχημενος & εχει δηλωσει να βαλει τερμα στις κακες σχεσεις με την Ρωσσια. Κατι τετοιο θα δωσει οξυγονο σε πολλες χωρες, (Ελλαδα), και ελπιδα για κατι καλυτερο. Αν οι χωρες της Βαλτικης εχουν προβλημα, να κανουν θεραπεια.

Το ευτυχημα στις Αμερικανικες εκλογες, ειναι πως ο νεος Προεδρος και η ομαδα του, αναλαμβανουν στις 20-01-2017. Γι'αυτο ποτε δεν ακουσα την Εθνικη μας φραση: "ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ ΚΑΜΜΕΝΗ ΓΗ"
Οσο για μας, καμια Αμερικη, Ευρωπη, Ρωσια, δεν μας σωζει. Σας αφηνω με Ελληνικη κυβερνηση 48 μελη, Γερμανικη μολις 16...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου