Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Το απαραίτητο έπιπλο για πολιτική καριέρα στον τόπο μας


 Σοσιαλιστική Διεθνής (SI)
Ειδική επιτροπή για τον αραβικό κόσμο
ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής, Κρήτη
28 με 29 Οκτώβριος 2011

 Η νεοσύστατη Επιτροπή για τον αραβικό κόσμο θα συνεδριάσει στο νησί της Κρήτης στις 28-29 Οκτωβρίου, που φιλοξενείται από το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, το ΠΑΣΟΚ. Αυτή η συλλογή θα φέρει σε επαφή SI κομμάτων-μελών και πολλών φορέων από την περιοχή που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για την δημοκρατική αλλαγή στον αραβικό κόσμο.
Με βάση τις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο Συμβούλιο, το κύριο θέμα των συζητήσεων θα είναι «Για μια νέα κοινωνία των δικαιωμάτων και ελευθεριών: κερδίζοντας τη μετάβαση προς τη δημοκρατία στον αραβικό κόσμο», με ημερήσια διάταξη που περιλαμβάνει τέσσερα σημεία: 1) Οι προκλήσεις και τις ευκαιρίες της μετάβασης: τα διάφορα σενάρια? 2) Καθορισμός κοινών προσεγγίσεων και στόχων μέσα από τα κινήματα για την αλλαγή? 3) Ενίσχυση της θέσης των νέων φορέων και τη μετατροπή παλαιών θεσμών? και 4) Ποιος είναι ο ρόλος της σοσιαλδημοκρατίας; Ορίζοντας το μήνυμα μέσα από την περιοχή και ένα πρόγραμμα δράσης.
Με τι λεφτά θα χρηματοδοτήσει το ΠΑΣΟΚ το συνέδριο, είναι μυστήριο. Πάντος ο ΓΑΠ έχει πάντα την καλύτερη θέση. Από την Πρωθυπουργική καρέκλα, στην Προεδρική της Σοσιαλ. Διεθν. Βλέπετε, έχει συνηθήσει τους γλουτόυς του σε άνετα καθίσματα  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου